Връщащите се от чужбина граждани, дори ваксинираните, ще остават под карантина

Границите на Израел остават затворени за туристи почти до края на годината, предаде ДПА, като се позова на канцеларията на премиера Нафтали Бенет.

Забраната беше удължена със седем дни с цел предотвратяване на разпространението на новия коронавирусен вариант Омикрон.

Туристи няма да могат да влизат в Израел до полунощ на 29 декември. Всички връщащи се от чужбина жители на страната, включително ваксинираните, ще трябва да остават най-малко три дни под карантина.

Урсула фон дер Лайен: Омикрон ще бъде доминиращ в ЕС до средата на януари

Израел също така добави Дания и Великобритания в своя списък на държавите в "червената зона". Това означава, че от утре израелците няма да имат право да пътуват до тези две страни.
Това са първите европейски държави, обявени от Израел за "червена зона". Списъкът вече включва почти всички африкански страни.

Гърция ще изисква PCR тестове за пътниците от Великобритания и Дания

Омикрон беше идентифициран за първи път миналия месец в южната част на Африка и Световната здравна организация го класифицира като вариант, предизвикващ безпокойство.
Израел вече съобщи за малък брой случаи на Омикрон. Учени предупреждават, че новият вариант, за който се смята, че е много по-заразен от досегашните, вероятно ще се разпространи бързо.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА