Според законодателна поправка от 1 февруари руснаците ще се нуждаят от такъв за заведения, театри и други обществени места

Руската Държавна дума одобри днес на първо четене законодателна поправка, изискваща представянето на здравен пропуск за достъп до определени обществени места, в разгара на епидемията от коронавирус, предаде Франс прес.

Съгласно формулировките на този текст от 1 февруари руснаците ще трябва да представят доказателство за ваксинация, преболедуване от COVID-19 или противопоказание за ваксинация, за да имат достъп до ресторанти, барове, музеи и театри, но не и до търговски обекти за стоки от първа необходимост като супермаркети или аптеки.

Руски лекари канят антиваксъри в COVID-19 отделение

Местните власти ще определят точния списък на местата, засегнати от това изискване, което ще остане в сила до 1 юни 2022 г.

Тази поправка предстои да премине още две четения в долната камара на парламента, Държавната дума, след това гласуване в горната камара, Съвета на федерацията, преди да бъде ратифицирана от президента Владимир Путин. Тези стъпки се смятат за формалност.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА