Вижте какво каза още лидерът на партия „Възраждане” пред Диана Найденова

„Аз съм един последователен човек, който през годините не си е сменял възгледите и винаги е търсил път напред в името на постигането на определените цели за защита на българския национален интерес”. Това заяви лидерът на партия „Възраждане” Костадин Костадинов в предаването „Карай направо”.

„Поради тази причина, макар и бавно, в крайна сметка един от резултатите, които търсехме, е постигнат – ние сме в парламента”, каза още той.

По думите му социолозите са подценили резултата на „Възраждане”. „В парламента няма управляващи и опозиция. В него има народни представители, които представляват българския народ. Същото важи за всички. Смятам, че в крайна сметка трябва да се води състезание на идеи и да се защитава българския национален интерес. В парламента всички ние сме равни. Рано или късно опозицията става управляваща”, посочи Костадинов.

Костадин Костадинов се е отказал от депутатския си имунитет

„Ние сме за моментални мерки за преодоляване на демографската катастрофа. Настояваме и за това образователната система да възпитава самостоятелно мислещи и интелигентни българи, а не аморфна маса без национално самосъзнание”, каза още той.  

Едно от нещата, които от партията искат е да се премахне делигирания бюджет. „На практика той се превърна в инструмент за закриване на училища. В резултат на това стигнахме до ситуация, в която държавата поощрява закриване на училища, за което плаща на общините, на които закрият такива и то със субсидия, която започва от 200 000 лв.”, коментира Костадин Костадинов.

Той беше категоричен, че от партията ще подкрепят решенията, които са добри за България. „Друг е въпросът дали всичко това, което беше заявено ще се случи. Защото виждаме, че още от първите дни на новото правителство има колебания между заявени декларации и намерения и реални действия”, каза той. И добави: „Зеленият сертификат щеше да е първата задача. Чакаме с голямо нетърпение момента, в който смятат да го въведат. От първия ден предлагаме да се отмени за всички. Знам, че това ще се случи”.

„Ние никога не сме спазвали ограниченията. Казвам го най-отговорно от тази висока трибуна. Ограниченията са антиконституционни, дискриминационни и незаконни. Няма как да спазваме лошия закон. Не носим маски никъде, защото няма никакъв смисъл от тях”, каза лидерът на „Възраждане”.

„Възраждане” ще поиска референдум за зеления сертификат

Той коментира и наложения мораториум върху цените на тока, парното и водата. „Това е паническа мярка на едно управление, което в момента не знае как да се справи с нещо, което всъщност му е било завещано от неговите предшественици”, смята той.

По думите му винаги, хората, които управляват, залагат мини. „Интересното е, че тук мината е заложена от хора, които всъщност са от управляващия екип, тъй като за ценовия шок се говори от средата на годината”, каза Костадинов.

„До голяма степен парламентът в момента се опитва със законодателна мярка да реши проблем, който е от компетенцията на изпълнителната власт. Това обаче е временно решение, което може да създаде доста негативи. От всички лоши решения, това е най-малко лошото”, посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.