Той ще пее на една сцена с Хосе Карерас в спектакъла Opera D'Amore

Един от тримата велики тенори Хосе Карерас излиза на сцената утре в зала "Арена Армеец" като част от спектакъла Opera D'Amore. Това ще бъде уникално изживяване за всички, обещава и един от българските изпълнители - баритонът Кирил Манолов. Дапоговорим не само за високото изкуство, но и за това какво липсва в живота на всеки един от нас.

"Ще представим любовта във всичките й лица. Една история от различни части, свързани от велики опери на Пучини, Маскани, Верди. Ще има огромна мултимедия на сцената, а музикантите ще бъдем в нея. Като във филм на Дзефирели", разказва той. По думите му на оперната сцена ще бъде като във филм.

Легендарният Хосе Карерас пристигна в България (ВИДЕО)

"Всички имат огромен респект от направеното от нашите предци на сцената. Защитаваме името на българските оперни гласове. Но от друга гледна точка в Италия не ни долюбват, защото сме им вземали хляба", разкри Манолов. 

Мнозина го оприличават на Лучано Павароти, но той не приема тези асоциации. А за пръв път утре ще бъде на една сцена с Хосе Карерас. "Той е е един от тримата най-велики - които докараха най-масовата публика на опера, заедно с Павароти и Пласидо Доминго. Те премахнаха елитарното от операта и я доближиха до хората", смята оперният певец.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.