Той твърди, че арестът му е сценарий

В Бургаско - след гонка с полицията, арестуваха кмета на Ахелой. Иван Георгиев от снощи вече е в дома си. Освободен е, след като са му били съставени всички наказателни постановления. Според закона в този случай, след отказ да бъде тестван за алкохол, наказанието му може да бъде глоба до 2 000 лева и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от две години.

Георгиев бил задържан вчера около 16 часа. Патрулният екип в Поморие забелязал криволичещ по пътя автомобил. Полицаите опитват да го спрат, но шофьорът обаче отказал да отбие. Последвало преследване и арест. Причината - кметът не предоставил поисканите му документи, отказал и тест за алкохол с дрегер.

Задържаха кмета на Ахелой след гонка с полицията

 

 

За ареста потвърждава и съпругата му на Георгиев. Тя разказва, че вчера били на погребение. „Не знам дали имат право да го задържат така, без никаква проба, без нищо. Да отказал е да му бъде взета”, обясни Божана Георгиева.

При задържането градоначалникът отказал да даде и кръвна проба, въпреки че бил откаран за медицински преглед в болницата. Това оказва се не е първи такъв случай за кмета, но не било ежедневие. „Може би един - два пъти да се е случвало в живота му”, допълни съпругата му.

 

 

Жителите на Ахелой не желаят да разговарят пред камера по темата, но споделят, че не са учудени. Без резултат остана и настояването на екипа на NOVA кметът, който е четвърти мандат начело на градчето, да излезе и да разкаже своята версия за инцидента.

„Няма да излезе. Каза, че всичко е по някакъв сценарий. Той ми каза да предам, че няма да излезе и че е сценарий”, каза още съпругата му. 

На последните избори Иван Георгиев беше избран за кмет от листата на ГЕРБ. От МВР-Бургас засега се въздържат от коментар по случая.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.