По разказ на очевидци по тях е стреляно с въздушна пушка

Стрелба по три автобуса на градския транспорт в Пловдив. По разказ на очевидци стрелецът се е намирал на едно от тепетата. Инцидентът се е разминал без сериозно пострадали, тъй като пътниците са слезли на спирка, секунди преди случилото се.

Малко след 6 ч. вечерта в събота три автобуса от градския транспорт в Пловдив навлизат в тунела на града, като се движат през минута един от друг. Шофьорът на най-сериозно пострадалия автобус още не може да повярва какво се е случило.

„Добре, че имаше 5-6 човека. Ако имаше някого до стъклото, щеше да стане целия в стъкла. Недай си Боже да ме уцелят мен в главата, представете си да загубя управление в тунела и да предизвикам меле вътре“, коментира Костадин Янков.

 

 

По разказ на очевидци по автобусите е стреляно с въздушна пушка. „Щетите не са сериозни – едно стъкло е 400-500лева, но агресията…“, коментира случилото се собственикът на фирмата превозвач Веселин Дошков.

Шофьорите на градски автобуси твърдят, че това не е изолиран случай на агресия. „По мен са хвърляли и камъни и яйца, един път камък удари жена. Хванахме го, заведохме го в полицията и нищо“, посочи водач.

Автобусите не са застраховани и смяната на стъклата ще бъде за сметка на превозвачите.

Репортер: Илиян Велков

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.