Подсъдимият за катастрофата е под домашен арест с електронна гривна

Софийският градски съд гледа делото срещу Кристиан Николов. Подсъдимият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, е под домашен арест с електронна гривна. На последното заседание един от адвокатите на Николов обърна внимание, че в досъдебното производство имало редица пропуски.

Според Константин Симеонов още в началото било заявено, че Кристиан е използвал определени вещества преди да седне зад волана, но тепърва ще се установява дали става въпрос за откритите в кръвта му 4 вида наркотици. От разпитите по делото е известно, че едно от веществата се съдържа в специална паста, която Кристиан Николов употребил преди да шофира. 

Специалната паста, която подсъдимият твърди, че е употребил преди катастрофата и е променила пробата му за наркотици, се ползва за болки след химиотерапия. Това разказа пред съда собственикът на фирмата, внасяла въпросната паста от Словения.

 

 

Той беше разпитан по искане на защитата на Кристиан Николов, тъй като адвокатът му твърди, че пастата е причината за едно от непозволените вещества, открити в кръвта му. Открити са обаче и други две субстанции. Очаква се на следващото заседание в края на януари делото да приключи.

"Имаше данни от свидетели, които посочиха, че са пили "Йегермайстер" със странно съдържание, напълно е възможно да е бил там. Това е по отношение на субективната страна на умисъла. Това нещо е важно за квалификацията на деянието. Ние не спорим, че Кристиан не трябва да носи отговорност", обясни Симеонов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.