От днес в сила влизат нови сертификати за поставилите с трета доза

От днес завършилите пълния си ваксинационен курс в чужбина ще могат да поставят бустерна доза у нас. Това ще бъде синхронизирано и с данните в his.bg. Борислав Йорданов живее дълго време в Букурещ, където и си поставя първите две дози от ваксината. Оказва се в ситуация, в която има право да му бъде поставена бустерна доза в България, но тя няма да бъде записана като такава. Избира най-лесното решение и отива да се ваксинира отново в съседна Румъния.

Нови сертификати за ваксинираните с трета доза

„Не получих конкретно предложение за решение на моя казус. Взех нещата в свои ръце и отидох до Румъния за поставянето на трета доза. Всичко стана много лесно и безпроблемно. Запасих си предварително час и отидох до ваксинационния център”, обясни той.

Решението на здравните власти е облекчение за хора като Борислав, завърнали се в родината си.

„Имам поставени три дози ваксина в чужбина, не е ясно дали системата у нас ще поддържа такъв вариант и ще удостоверява тези три дози”, каза още Борислав Йорданов.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.