От паркинга на мола само за месец са откраднати още 3 автомобила

Крадци отмъкнаха джипа на Росен Плевнелиев. Автомобилът е шофиран от съпругата му Десислава Банова. Кражбата става в събота, посред бял ден, на паркинга на столичен мол, който се намира на Околовръстното шосе.

Банова се усъмнила, че нещо се случва, когато още на входа на мола мъж с раница започнал да се блъска агресивно в нея. Когато се затичала към колата си, видяла как тя тръгва в неизвестна посока. Оказва се, че това не е частен случай – от паркинга на търговския център само за месец са отмъкнати още четири автомобила, твърди потърпевшата.

„В събота около 16 часа паркирах на ниво -1. Повъртях се, защото не успях да открия паркомясто. Имам опция на автомобила да се заключва автоматично, след като сляза от него. Уверих се, чух сигнала, че автомобилът е заключен. Обаче разговарях по телефона и наближавайки плъзгащата се врата, до мен доста арогантно се бутна един мъж с огромна раница на гърба. Може би щях да реагирам по-бързо, защото бях чула за подобна схема. Усъмних се, защото влизайки в мола, вече не виждах въпросния мъж”, сподели Банова пред NOVA.

Тя тръгва към автомобила си, когато вижда, че мъжът се насочва към колата й. Следващото, което Банова вижда, е джипът, който се отдалечава от паркинга, шофиран от друг човек.

„Доколкото разбирам, бутайки се в мен, той се опитва да прихване сигнала на ключа с устройство, което е в раницата. Друго лице, което стои до колата, влиза безпроблемно и тръгва. Още на първата минута уведомих тел. 112 за кражбата”, добави съпругата на Росен Плевнелиев.

 

 

Кражбата е заснета от охранителните камери, които са разположени в паркинга. Крадците са опитни и разполагат с висококачествена техника, с която за минути успяват да заглушат сигнала от GPS системата за проследяване на автомобила. Последната точка, на която Банова е видяла колата си, е на Околовръстното шосе, близо до Горубляне.  Оказва се, че този търговски център е доста предпочитан от крадците, тъй като бариерите на паркинга са винаги вдигнати, а оттам се озовават на Околовръстното, където няма светофари и скоростта е висока.

„Пълният абсурд е, че това се случва за четвърти път, абсолютно безнаказано и най-вероятно от една и съща престъпна група”, смята Банова. От управата на мола не отговориха на запитвания от страна на NOVA. От МВР и прокуратурата ни увериха, че тече разследване. Откраднатият джип ще бъде изплатен от застрахователната компания. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.