Родителите ще могат да се обаждат по телефон, за да уговарят час и ден

Очакваните ваксини за деца вече пристигнаха у нас. 18 000 дози има на склад в София. Освен в столицата, малчуганите ще бъдат имунизирани във Велико Търново и в Пловдив. В Града под тепетата разполагат с 12 000 дози и ще се ваксинират деца от 5 до 11 г. на две места - в УМБАЛ "Пълмед" и УМБАЛ "Св. Георги". 

По думите на  епидемиолога д-р Христиана Бацелова родителите ще могат да се обаждат по телефон, за да си запазят час и ден за ваксинация. "Не е задължително лекарят, който ги преглежда, да е педиатър. Ваксината се понася много добре, няма притеснения относно безопасността", споделя тя. И допълва, че ще ваксинира своите деца.

157 починали с COVID-19 за последното денонощие

"Имаме първите желаещи за четвъртък. Засега са само 10, но все повече родители заявяват желание. Болка, сънливост и отпадналост за ден-два са единствените реакции", обясни медикът. И изрази надежда ваксинацията на децата да има висок процент. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.