Това заяви лидерът на ГЕРБ

Мораториумът върху цените не решава проблема, а го отлага. Това смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се включи във Facebook, за да коментира актуални теми.

„В момента това, което се прави, отлага темата за 1 април. Тези пари, които се натрупват като загуби за електроразпределителните дружества - или трябва да си ги платят на 1 април, или ще ги осъдят да ги платят, защото те са по договори”, обясни Борисов.


Борисов посочи, че цената на тока се е вдигнала „в пъти”, откакто ГЕРБ напуснали управлението. И обясни как правителството преди е задържало цената: „По един единствен начин. Държавата поема буфера, особено в COVID, особено в тази криза, в която е светът”, каза той.

Лидерът на партията уточни, че са опитали да предложат точно този вариант, но са останали неразбрани. „Ние мислим за хората и бизнеса. Те декларират, че мислят за тях, но отлагат нещата за 1 април”, критикува кабинета Борисов.

Коментар от него дойде и за зеления сертификат. По думите му това е нещо, което демократичният свят е приел отдавна и работи. „В България Кацаров така го въведе от днес за утре, че го опорочи. И реално никой не го и търси”, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Как премиер ще ходи пеша по улиците?” - запита Борисов относно заявеното намерение от премиера Кирил Петков да ходи повече пеша. „Той има толкова много работа. Освен това има толкова криминали, недоволни и всякакви. Може би е искал да изглежда по-народен. И Радев ходи един път с колело на работа. И аз съм правил такива глупости”, каза още лидерът на ГЕРБ.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.