Вижте какви са предимствата на този вид транспорт

Градската среда е динамична и непрекъснато се променя. В последните години не само в европейските столици, но и в големите градове у нас, хората, които карат електрически тротинетки, се превърнаха в често срещана гледка.

Причината за това отчасти се дължи на факта, че те са модерни транспортни средства, които правят придвижването в градска среда забавно и лесно. Без съмнение обаче, големият интерес към този вид транспорт е породен най-вече от разнообразните и значителни предимства, които той предлага на своите притежатели.

Удобството на придвижване с електрически скутер

Има много опции как да се придвижите от точка А до точка Б в града - личен автомобил, такси или някой от видовете градски транспорт: трамвай, метро, автобус и т.н. Всяка една от тях обаче има някои силно изразени недостатъци.

Пътуването с автомобил значително допринася за отделянето на вредни газове и замърсяването на околната среда. Градският транспорт традиционно е считан за по-природосъобразен начин за придвижване, но тук идват проблемите с нередовните графици и това, че винаги сте зависими от разписанието. Такситата, от друга страна, имат недостатъците на автомобилите, а към тях е добавена и по-високата цена на услугата. Не е за пренебрегване и фактът, че в сегашната ситуация на COVID-19 пътуването с други хора в обществени превозни средства крие риск от заразяване.

Ако не искате да бъдете зависими от превозните средства и търсите начин за придвижване, който е щадящ към околната среда, електрическите тротинетки могат да се окажат най-доброто решение във вашия случай.

Те ви предлагат комфорта да можете да излезете от вкъщи в удобно за вас време, без да чакате на спирки или да се съобразявате с разписанията на градския транспорт. В допълнение, тяхната компактна форма и размери, както и възможността за сгъване, ви позволяват да я съхранявате безпроблемно в дома си, без да ви е нужен гараж или друго помещение, както и да бъде винаги с вас, било пътувайки някъде за уикенда, на почивка или на екскурзия в чужбина.

Още един огромен плюс, който има важно значение за скоростно разпространение на електрическите скутери в градска среда, е възможността да се измъкнете от досадните задръствания и тежкия трафик в големите населени места. Електрическите тротинетки осигуряват много повече гъвкавост и бързина на придвижване - перфектното решение за всеки, който не иска да губи и минута от ценното си време.

Важно предимство е, че придвижването с електрически тротинетки е изключително евтин начин на придвижване. Можете да изминете до 100-120 км. с едно зареждане на батерията, като разходът за електроенергия няма да надхвърли 0.50 – 0.70 ст.

Последно, но не и по важност, е голямото екологично предимство - електрическите тротинетки не отделят въглеродни емисии в атмосферата. В този ред на мисли, освен че облекчават трафика, те спомагат за по-чист въздух в градска среда. Предимство, което придобива все по-голямо значение, предвид съвременните екологични проблеми, през които са изправени големите градове.

В обобщение, може да заключим, че електрическите тротинетки предлагат високо ниво на комфорт, съчетано с бързо придвижване, както и грижа към околната среда. Всичко това е съчетано с възможността да се забавлявате, докато се придвижвате, а по-упоритите притежатели на електрически тротинетки могат да се научат да изпълняват впечатляващи трикове.

Разбира се, подобно на всяко останало превозно средство и тук водачите трябва да бъдат внимателни, да следват стриктно правилата за движение и безопасност на всички участници на пътя. Предпазните аксесоари, като каска за глава, налакътници и наколенки, са част от задължителното оборудване, което ще ви осигури по-висока защита, докато карате.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.