Четвъртък сутринта обаче градусите ще са от минус 10 до минус 5

През нощта ще бъде ясно и тихо и температурите бързо ще се понижават. Така минималните утре отново ще бъдат в границите от минус 10 до минус 5 градуса, а в някои котловини е възможно да са дори по-ниски.

Сутринта на места ще има кратки мъгли, а през останалата част от деня ще е слънчево и спокойно. Следобед ще се появи слаб южен вятър и ще започне затопляне. Максималните температури вече навсякъде ще са положителни и ще са в границите от 0 до плюс 5-6 градуса.

В планините денят ще премине с много слънце, а вятърът в повечето райони вече ще е слаб от запад. Утрото все още ще бъде доста студено, но през деня ще се затопли и дневните температури в курортите вече ще са близки до нулата. Снежната покривка е от 20 до 130 сантиметра в най-високите части.

В петък и събота южният вятър в страната ще се усили и температурите бързо ще се повишават. Максималните на места ще прехвърлят 10 градуса, а всичко това ще бъде съпроводено и с доста слънчеви часове. В неделя облаците от запад ще се увеличат и на места в Северозападна България може да превали слаб дъжд.

В началото на следващата седмица времето ще е предимно облачно. Слаби валежи от дъжд се очакват в северните и западните райони. Въпреки това температурите ще останат високи. Минималните ще са положителни, а максималните ще достигат 10 - 15 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Ина Григорова