Данните на агенция „Тренд” показват, че жените са по-ангажирани с този процес

67% от българите купуват подаръци за предстоящите празници за свои близки, роднини и приятели. Това показва изследване на агенция „Тренд”, по поръчка на вестник „24 часа”.

Методът на проучването е пряко полустандартизирано интервю „лице в лице”. Проведени са 1009 ефективни интервюта с респонденти на възраст 18+. Изследването е проведено в периода 1-7 декември.

Данните показват, че жените са по-ангажирани с купуването на подаръци.

Огромен процент от запитаните -  80 на сто, казват, че спазват традициите на Бъдни вечер.

ПЪТЯТ НА ПОДАРЪЦИТЕ: Двоен ръст на пратките часове преди Коледа

Тези, които заявяват, че не ги спазват, са най-вече представители на религиозните малцинства. Също толкова голям е процентът хората, които украсяват дома си за Рождество.

80% ще прекарат Коледа в населеното място, където живеят, а едва 11% в друго населено място в страната.

Проучването стига до извода, че през 2021 г. важното за българите за коледните празници е времето със семейството и приятелите – 49% от анкетираните оценяват това.  За други 20% е важно настроението и коледният дух.

Изследване е на агенция „Тренд”. Направено е по поръчка на вестник „24 часа”. Методът на проучването е пряко полустандартизирано интервю „лице в лице”. Проведени са 1009 ефективни интервюта с респонденти на възраст 18+. Изследването е проведено в периода 1-7 декември.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Росана Манева