Мнението на Харалан Александров и Мария Капон

"Има очакване поколението, което сега е между 30 и 40 да поеме управлението. Решихме, да дадем властта на тях, но има възможност да сме се предоверили", заяви в "Твоят ден" по NOVA NEWS социалния антрополог Харалан Александров.

Според него тепърва ще се види как ще се справят те с взимането на трудни решения - за РС Македония, за конфликта Русия  - Украйна.

Александров смята, че ДПС е определяща партия и те подкрепят младите.

"Старите политици по-скоро ще подкрепят младите, но предстои да разберем дали могат да съграждат, защото засега са успешни в разрушаването", добави той.

За Мария Капон от "Изправи се, ние идваме" възрастта не е гаранция за успех или неуспех.

"Важно е да имаш възможност да правиш реформи. Но има хора, които нямат необходимата квалификация. Предстои да видим какво ще даде тази младост", каза още тя.

Според нея е нормално народните представители да са притеснени на парламентарната трибуна, независимо от това дали са млади или стари.

"100 дни толеранс за новите управляващи няма да има, поне от страна на "Изправи се, ние идваме". Старите лъвове знаят много повече, но трябва да подкрепят и младите, защото това не е лесно занятие", заключи Капон.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.