„Дори COVID-19 да свърши изведнъж, не можем да очакваме, че залите веднага ще се напълнят", каза още той

Искаме заплатите на артистите да бъдат гарантирани до края на 2022 година. Това заяви актьорът Христо Мутафчиев в студиото на „Денят на живо” с Наделина Анева.

„Има едно министерско постановление още от времето на Банов, когато се промени начинът на финансиране. Дори COVID-19 да свърши изведнъж, не можем да очакваме, че залите веднага ще се напълнят. За да не фалират театрите трябва да се удължи това постановление. Срокът му изтича на 30-ти март. Затова ще поискам то да се удължи поне до края на годината или до март на следващата година”, каза той.

Христо Мутафчиев с ново музикално предизвикателство

В студиото на предаването актьорите, които играят в постановката на Стефан Цанев „Духът на поета“, коментираха и има ли морал в политиката, как се управлява с мисъл за народа и защо всяка нова власт идва с обещания да спре корупцията и да помисли за народа, а накрая си тръгва отречена, за да се появи следващата нова власт.

„По времето на Стамболов българите са го разпъвали на кръст, като са го наричали диктатор и кръволок. Искали са да направят преврат срещу него. С дистанцията на времето обаче забелязваме, че все повече българският народ иска управляващи като Стамболов – сериозни и едва ли не диктатори. Тогава моралът е бил един. А сега друг ли е?”, коментира Христо Мутафчиев.

ПЪТУВАНЕ В ТРЕТА КЛАСА: Метафора за пътя, посоката и малките гари (ВИДЕО)

„Моралът е нравствена категория, която зависи от гледната точка - кой какво разбира под това. За съжаление, когато човек влезе във властта, започва да променя моралните си принципи”, каза Валентин Танев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.