Решението е на кмета на града

Община Стара Загора отменя традиционната заря по случай настъпването на Нова година. Решението е взето в резултат от призива на Фондация „Четири лапи", която обяви кампания „Посрещни Нова година без фойерверки". Целта е намаляване на шума, който се предизвиква от пиротехниката и стресира животните. Към този момент Стара Загора е единствената община, която се отказва от зарята.

В Стара Загора отменят зарята за НГ, ще дарят спестените пари

„Призовавам всички да подкрепим тази прекрасна инициатива и наистина да пазим здравето на животните, но и да помислим за здравето на хората. Всяка година десетки хора се озовават в болниците с изгаряния и наранявания, така че не е безопасно и за хората”, каза зам.-кметът на Стара Загора Милена Желева.

„На 1 октомври тази година три момичета бяха пометени от млад шофьор на тротоар. Диана Митева пострада изключително тежко, още се възстановява. Сумата ще бъде дарена за нея”, каза още тя.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.