В момента на мястото текат действия на полицията

Полицаи са задържали мъж с бойна граната в центъра на София, на пл. "Батенберг", където се провеждат тържества по случай Новата година, съобщиха източници на NOVA от полицията. Арестуваният е на 53-години и е от Асеновград.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Мъжът е изразил явни антиваксърски нагласи и заплашил, че ще се взриви, като заявил несъгласие с противоепидемичните мерки. Той е извадил граната, която държал у себе си, но полицията успяла да го обезвреди.

С действията си органите на реда са предотвратили възможен инцидент в празничната нощ. В момента на мястото текат действия на полицията. По неофициална информация проверка е установила, че гранатата е учебна.

Откриха невзривена граната в Благоевград

Според източници на NOVA мъжът е дошъл в София заедно с жена. Тя е била задържана пред столичен магазин, като е казала, че е дошла в столицата с такси. Полицията обаче е установила, че заедно с мъжа двамата са се придвижвали с друг автомобил, който в момента се претърсва.

В него са намерени черна тактическа жилетка с два пистолета. Според задържания  и жената, пътувала с него, пистолетите са реплики. Дали обаче това е така тепърва ще се установява от експертизи.

На този етап е образувано досъдебно производство за хулиганство. Работата по случая продължава. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.