От МВР отчетоха над 400 съставени акта

Засилен контрол на пътя, интензивен трафик и няколко катастрофи белязаха последния почивен ден. От МВР отчетоха над 400 съставени акта за шофиране, след употреба на алкохол и наркотични вещества за периода от Коледа до днес. В ранния следобед трафикът в посока големите градове – се засили.

Едно от най-натоварените места през целия ден – тунелът „Ечемишка” на автомагистрала „Хемус”. Причината – ремонт в тръбата, в посока София.

Засилен трафик имаше и от курортите в посока – по-големите градове. Над 400 са водачите, хванати от пътната полиция след употреба на алкохол и нарокотични вещества само от 23 декември до момента. 

 

 

 „Стойностите, отчетени от дрегерите, бяха доста фрапиращи в отделни случаи. Най-вече около курортите, големите градове също имаше доста случаи. Не бяха малко случаите с употреба с концентрация около 3 промила – вече говорим за тотална неадекватност у водачите”, обясни гл. инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция”.

„Пътна полиция” засилва контрола по пътищата в последните празнични дни

 

На 1-ви и на 2-ри януари тежките пътните инциденти са почти 2 пъти по-малко в сравнение с миналата година. „Пътна полиция” информираха, че тежките пътни инциденти са 15, при които са ранени 19 души, а един е загинал.

 

Пътни инциденти обаче не липсваха и през днешния ден. Трима души пострадаха леко в Русе след като автобус на градския транспорт и лек автомобил се блъснаха. Автобусът е правил ляв завой, когато е бил ударен странично от движеща се по главния път кола. Малко след 7 и 30 сутринта румънка катастрофира в района на Прохода на републиката. Движението беше ограничено за кратко. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.