Според лидера на „Има такъв народ” страната ни трябва да бъде приета в Шенген

Незабавно отпадане на визите за българи при пътуване до САЩ и незабавно приемане на страната ни в Шенген – това, според Слави Трифонов, са условията, които България трябва да постави, за да подкпрепи членството на Северна Македония в Европейския съюз. Това написа лидерът на „Има такъв народ” в пост във Facebook.

„След като американците толкова много искат Северна Македония в Европейския съюз, нека гражданите на България, както гражданите на повечето държави в Европейския съюз, да нямат нужда от визи, за да отидат в Америка. Тоест ние сме пълноправен член на ЕС и българските граждани, тъй като са европейци, нямат нужда от визи, за да отидат в Америка. И второ, отново, тъй като сме пълноправен член на Европейския съюз, България веднага трябва да стане член на шенгенското пространство. Аман от чакане, чакални и уж сме европейци, ама сме по-малко европейци от истинските европейци. Така че - без визи за Америка и членове на Шенген веднага”, смята Трифонов.

Той съобщи също, че на 10 януари ще има Консултативен съвет при президента по темата "Северна Македония".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.