С амбициозната задача се е захванала Ана Йончева

Уикенд извън града за семействата на деца с увреждания. Това е новата инициатива на Ана Йончева, която от година се е посветила на каузата за един по-равностоен и изпълнен с радости живот на децата в неравностойно положение и техните родители.

„Идеята се роди отдавна, това беше голямата ми мечта. В натовареното ни ежедневие имаме нужда от разпускане, а семействата на децата с увреждания често нямат необходимите средства, за да си организират сами почивка. Миналата година семейство, в което и двете деца са с увреждания, ми сподели, че не са ходили на море за повече от един ден. Мой приятел научи за тяхната история и ги изпрати за един уикенд в 5-звезден хотел на родното Черноморие. Ето това ще се опитаме да постигнем за всички, които имат желание”, обясни тя.

Няма ограничение в това колко семейства ще бъдат изпратени на почивка, като всичко зависи от набраните финансови средства от различни кампании.

УРОЦИ СРЕД ПРИРОДАТА: Деца трупат нови знания чрез игри на открито (ВИДЕО)

„Надявам се хотелиерите да откликнат на нашата идея и да ни съдействат. Именно те са хората, които знаят кога е силен и слаб сезонът, съответно кога има възможност да бъдат настанени допълнителни семейства”, допълни още Ана Йончева.

Кампанията е част от редицата благотворителни инициативи, с които тя се е захващала. От старта на кампанията „Да играем заедно” през 2019 година до днес са монтирани 17 люлки за деца с увреждания.

„Сега предстои да се монтира и въртележка, подходяща за инвалидни колички, в град Раковски. С това ще сложа край на тази кампания, но се надявам общините да поемат нещата в свои ръце”, коментира Ана.

Предстои организирането и на изложба извън страната, събраните средства, от която ще отидат за благотворителност.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.