Това става по искане на ГЕРБ

Двама министри на изслушване в парламента. По искане на ГЕРБ министърът на енергетиката Александър Николов ще отговаря на въпроси защо има забавяне в строителството на газовия интерконектор България - Гърция и начислените неустойки по договора.

Изслушването на силовия министър Бойко Рашков е по искане на „Демократична България”. Въпросите към Рашков са свързани със сигнали за нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции на последните избори и резултатите от направените проверки от страна на МВР.

Предложението всички депутати да бъдат със зелен сертификат не е било включено като извънредна точка в дневния ред, защото е било прието само в Здравната комисия, но не и в Правната. Обмисля се единствено народните представители да плащат сами за COVID тестовете си. Изследванията на хора от администрацията и журналисти ще бъдат покрити от НС.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.