Здравната комисия е одобрила решението, но правната - не

„Когато човек е на открито, вероятността за заразяване е по-ниска, но не е равна на нула”, каза Александър Симидчиев в студиото на „Здравей, България” по повод днешните чествания на Богоявление.

COVID-19: Скок в броя на заразените, области се връщат в тъмночервената зона (ОБЗОР)

Той коментира и казуса със зелените сертификати в Народното събрание.

„Здравната комисия прие решението за задължителен зелен сертификат в парламента, но правната – не. Водеща в случая обаче е здравната комисия”, обясни Симидчиев.  

„Имаше интересна дискусия, много конструктивна. Надявам се още днес решението да бъде прието. Депутатите сме равни на всички останали хора, но сме високорискови, защото се срещаме ежедневно с много хора”, допълни народният представител.  По думите му, колегите му ще плащат сами изследванията си ако откажат да се ваксинират срещу COVID-19.

 „Новите заразени за последното денонощие са много, но това все още не е Омикрон, а е Делта вариантът, който е опасен и вкарва хората в болница. Омикрон все още не е имал време да стане доминантен вариант на територията на България”, категоричен е пулмологът.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.