Това научи NOVA

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше извикан днес на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“, научи NOVA. Причината - златните кюлчета и пачките евро, за които се твърди, че са заснети в нощното му шкафче в резиденция „Бояна“. Кадрите бяха разпространени преди година и половина. След това Борисов сам обяви, че снимките са направени от една „прекрасна госпожа“, която по-късно нарече Мата Хари.

След половин час разпит в националната полиция бившият премиер Бойко Борисов излезе и направи кратко изявление пред журналистите. Според него той е разпитван заради постиженията на предишното управление.

Борисов: Ако Рашков ме арестува, ГЕРБ ще ме канонизира

От думите му стана ясно още, че е извикан на разпит по телефона. Освен него, на разпит е била и пиарката му Севдалина Арнаудова. 

Попитан от журналисти за какво е бил разпитът, Борисов каза: „За това как съм успявал да държа най-ниската цена на газа години наред, как съм успявал да държа цената на тока най-ниска години наред, как най-добре сме се справяли в Европа с миграцията”.

Вътрешният министър Бойко Рашков обаче вдигна завесата. По думите му Борисов е бил разпитан за златните кюлчета и пачките евро, заснети на нощното му шкафче в резиденция „Бояна“. Проверката в МВР е по сигнал на движение БОЕЦ.

МВР започва проверка по сигнал на "БОЕЦ" срещу Бойко Борисов

„Най-накрая този човек трябва да бъде на разпит, за да каже има или няма евро пачки в нощното му шкафче, имало ли е или е нямало златни кюлчета. Сега ще се опитаме да докараме проверката докрай. Така че този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, че е поставила тези пачки с евро и тези кюлчета злато в неговото чекмедже, заснела ги е и е заминала”, заяви Рашков.

 

 

Борисов отрече някога да е притежавал или купувал кюлчета. Междувременно прокуратурата започна проверка, но тя беше спряна, защото от държавното обвинение не успяха да разберат кой и кога е правил снимките. 


"Сега ще се опитаме да докараме проверката докрай. Така че този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, че е поставила тези пачки с евро и тези кюлчета злато в неговото чекмедже, заснела ги е и е заминала", посочи вътрешният министър. 

Прокуратурата започна проверка, но я спря, защото не успя да разбере кой и кога е правил снимките. "Днес е била на разпит неговата пиарка Севи, струва ми се и нейният съпруг", допълни Рашков.

Севделина Арнаудова се въздържа от коментар. А според Борисов това няма да е последният му разпит. "Извикаха ме по телефона. Докато паднат, така ще бъде", категоричен е бившият премиер. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.