Гледната точка на писателя Илиян Любомиров и социолога Евелина Славкова

"От началото стана ясно, че това правителство няма да има 100 дни толеранс. Това се дължи на изключително бурната изминала година в политически план. Хората си измориха и изнервиха, повишиха се цените на всичко, темата с COVID се задълбочава. Всичко това не беше решено от служебния кабинет и новото правителство се оказа в трудно положение", заяви в "твоят ден" по NOVA NEWS Евелина Славкова, социолог от "Тренд".

За нея с избора на хора като Кирил Петков и Асен Василев и партии като ИТН българинът този път не толкова търси месия, а пожелал да смени Бойко Борисов.

"Ако не бяха съставили кабинет, щаха да последват съдбата на Слави Трифонов", убедена е Славкова.

Като проблем социологът изтъкна, че няма лидери, на което обществото да се довери по темата с COVID, след д-р Венцислав Мутафчийски.

Относно говоренето за ново управление, Евелина Славкова изрази хипотезата, че е по-скоро възможно да има такова в рамките на това Народно събрание, отколкото да има нови избори.

Според писателя Илиян Любомиров времето е сложно за управление и огромни предизвикателства стоят пред правителството, но за него е добър знак, че виждаме и чуваме министър-председателя от парламентарната трибуна, а не от джип.

За него е учудващо защо е отнело толкова време да се обсъжда дали да се влиза със зелен сертификат в Народното събрание, след като това изискване го има почти навсякъде. А в самата пандемична ситуация писателят вижда комуникационен проблем от специалистите към хората.

За Илиян Любомиров в глобален мащаб има размиване на авторитетите. Той се надява хората да изграждат критично мислене и да избират на кого да се доверяват.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.