Бившият министър на труда гостува в "Денят на живо"

Народните представители ще влизат в НС само срещу зелен сертификат от 24-и януари. ИТН и „Възраждане” не гласуваха в зала, но предложението беше прието със 153 гласа „За”. Според бившия вицепремиер Лидия Шулева сертификатът е гаранция, че човек е здрав и не вижда никакъв проблем в приетото решение.

След обявената добавка за пенсионерите от 64 лв., се оказа, че част от тях нямат увеличение, а други дори са с по-ниски пенсии.

Започва изплащането на пенсиите

„Има сериозен комуникационен проблем, защото произволно се употребяват определени математически формули. Коефициентът на увеличение се прилага за всяка една година положен трудов стаж. Това означава, че не при всички пенсионери увеличението ще е еднакво. Тази формула е справедлива”, смята бившият министър на труда.

„2017 г., 2018 г. и 2019 г. не са актуализирани по швейцарското правило. Има подвеждане от тези, които са приложили закона за актуализация на пенсиите. Ще се разбере, че е допусната техническа грешка и тя ще бъде компенсирана. Няма как да искаме всички да получат 64 лв. добавка, защото хората са работили различна продължителност”, допълни Шулева.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.