По думите му преговорите между България и Македония трябва да са публични

"Бях акредитиран сътрудник на Елена Йончева в Европейския парламент. Отговарях за работата й в комисиите и това е упоменато". Това заяви за "Офанзива" Димитър Гърдев,  външнополитически секретар на „Има такъв народ“. 

По темата с членството на Северна Македония той изрази желание преговорите на работните групи между България и Македония трябва да са публични. Да видим архивите на комунистическата Македония, защото нашите са отворени". 

По думите му България е изпълнила всички изисквания, за да е част от Шенген, а отпадането на визите за САЩ трябва да бъде обсъдено с американските партньори. "Надяваме се на по-отворено и по-комуникативно поведение при новото правителство на Македония. Имаме желанието да ги подкрепим за членство в ЕС. България не е проблемът за тяхното присъединяване", смята той. 

Димитър Гърдев: Няма взривяване на мостове, от ИТН сме диалогични

Според него критериите за подбор на постове в "Има такъв народ" са да се даде възможност за показване на качествата на отделните кадри. 

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.