Експерти със съвети за шофиране в зимни условия

Верижна катастрофа в столицата заради образувалата се поледица. Пет коли се сблъскаха снощи на "Цариградско шосе" в посока Пловдив. Инцидентът стана малко преди 19.00 часа. Наши зрители ни изпратиха кадри и пишат, че най-вероятно до верижната катастрофа се е стигнало заради хлъзгавата настилка и липсата на опесъчаване.

Патрулна кола катастрофира във Враца

„Ледът намалява значително сцеплението, а когато то е ниско, намалява и възможността за бързо спиране. На мостове и виадукти има най-много условия за т.нар. „черен лед” – заледяване на настилката, което шофьорите пренебрегват или не разпознават”, обясни  Румен Дунев, автомобилен експерт и бивш автомобилен състезател. Той призова да не настъпваме рязко педала на спирачката при такива условия.

От Столичната община съобщиха за NOVA, че са обработили навременно настилката със соли, но проблемът бил в шофьорите, които не спазвали необходимата дистанция.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.