Премиерът посочи, че ще покани протестиращи на разговор в петък

Премиерът Кирил Петков е готов да покани представители на протестиращите в петък на разговор. Това ще стане при условие, че той има отрицателен PCR тест и РЗИ отмени карантината му.

Министър-председателят посочи, че би излязъл на площада, за да разговаря с протестиращите. Той обаче отчете, че в момента е под карантина и „съжалява, че не може да е сред хората”.

„Аз съм бил на не един или два протеста. Уважавам формата на протест и за мен тя е важна и я приветствам. Бил съм пред белия автобус, бил съм в протестите срещу правителството на ГЕРБ. Съжалявам, че сега не мога да съм сред хората заради карантината ми”, посочи премиерът.

 

 

Според Петков трябва да се спре с разделението. „В петък трябва да свърши карантината ми, заради третата доза. Още тогава бих приветствал избрани членове на протестиращите, които имат експертиза. Ако имат конструктивни идеи как по-добре да управляват кризата, бих се вслушал в мненията им”, категоричен е той.

Премиерът смята, че няма българин, който да харесва ограничителните мерки. „Въпросът е как управляваме кризата и какви по-добри мерки има, за да вдигнем нивото на ваксинация и по-малко българи да попадат в интензивните отделения”, уточни министър-председателят. 


Петков обясни, че зеленият сертификат е мярка, която е критична, за да се избегне затварянето на икономиката. И допълни, че мярката е повишила ваксинацията.

Той поясни, че сред големия брой граждани във всеки протест винаги има хора, които са там, защото очакват безредици. „Тях ги игнорирам. За мен е важно да се чуят мненията, които хората искат да изразят. Съжалявам, когато има пострадали и от протестиращите, и от хората на реда. Нито един от двете страни не трябва да пострада”, коментира още Петков. 

Премиерът коментира и критиките, свързани с Никола Минчев. „Това е пълен абсурд да се твърди, че се опитва да заразява хората от КСНС. Уверявам ви, че съм в перфектно здраве, благодарение и на моите три ваксини. Работим от сутрин до вечер”, заключи той. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.