Информацията потвърди здравният министър Асена Сербезова

Депутатът от ГЕРБ Теменужка Петкова е в болница с COVID-19. Това потвърди в кулоарите на парламента министърът на здравеопазването Асена Сербезова. Петкова е била ваксинирана. 

Тъй като през вчерашния ден Петкова е била в пленарната зала и е участвала в заседание на Комисията по енергетика в парламента, министърът на здравеопазването е на мнение, че депутатите от въпросната комисия подлежат на самоизолация.

От ПП ГЕРБ са уведомили ръководството на парламента тази сутрин. В кулоарите на парламента здравният министър Асена Сербезова обясни, че участниците в комисията би следвало да бъдат поставени под карантина.

От РЗИ- София заявиха за NOVA, че се извършва проверка на контактите лица и те ще бъдат карантинирани съгласно заповедта на министъра.

“Разбира се, че нейните колеги ще бъдат карантинирани и това е нареждане на Регионалните здравни инспекции. Карантината се дава от РЗИ, не от Министерство на здравеопазването”, обясни Сербезова.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.