Разказва Илия Петков, бивш зам.-началник на Криминален отдел на ДНСП

Илия Петков е бивш директор на МВР в Хасково. В Йерархията достига до заместник-началник на Криминалният отдел на Дирекция Национална служба полиция, когато работи под ръководството на Ботьо Ботев. Той става свидетел на гангстерската война, която започва преди 20 години. В периода 2002-2005 година са извършени най-много поръчкови убийства, а улиците на София се превръщат в истинско бойно поле. 

Годината е 2001 в началото на зимата. 58-годишният полковник от службите за сигурност Панайот Долапчиев от Сливен е напуснал системата в началото на промените. Започнал е успешен бизнес за продажба на цимент и тротоарни плочки в родния си град.

Долапчиев се разделя със съпругата си и започва да живее с друга жена. 

"Това нещо като факт може би подтиква неговата дъщеря да си помисли, че, след като той е заживял с друга жена, жената ще получи къщата, всичките спестени пари, целия бизнес. И за майка ѝ и нея няма да остане нищо. Тогава в главата ѝ се заформя сценарий да отрови баща си", разкрива завръзката за "Офанзива“ Илия Петков, бивш зам.-началник на Криминален отдел на ДНСП.

Даниела е омъжена за химик. Той има достъп до химически вещества, необходими за работата му. 

Даниела черпи вдъхновение от роман на Агата Кристи.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.