Здравните власти отново призоваха за ваксинация

Турското здравно министерство е изпратило нареждане до окръжните си управления в страната, с което се премахва задължителното досега изискване за представяне на негативен PCR тест за COVID-19 от неваксинираните на работните места, в учебните заведения, при пътуване и посещения на театри, концерти и др. Наредбата се отнася и до персонала на междуградските автобусни превози, шофьорите и обслужващия персонал на ученическите автобуси, както и на всички масови транспортни средства, на служителите в обществените учреждения, се посочва в съобщението. Преди това турските авиолинии отмениха изискването за представяне на PCR тест при пътуване по вътрешните линии.

Турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа призова гражданите,които не са се ваксинирали, да го направят. Турски медицински експерти обаче разкритикуваха нареждането на здравното министерство.

Нидерландия разхлабва част от антиCOVID мерките

"Вариантът Омикрон се развива по-леко. Това означава, че ще тестваме много по-рядко, няма да можем да откриваме заразените, при това в момент, когато случаите в страната стремително се увеличават поради по-бързото разпространение на Омикрон, твърди се по за 60-70 хиляди дневно. По всичко изглежда, че тенденцията ще продължи. Ето защо решението на здравното министерство научно не е правилно”, заяви един от водещите специалисти, проф.д-р Мехмет Джейхун.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА