Иво Сиромахов за тъжните истини в измислените истории

В "Певицата взема властта" - образът е събирателен, не пиша за конкретни личности. Много певици съм виждал в политиката, особено в последните години, но това не е само у нас - Тръмп също е певица, както и другите като него в други държави - идват народни хора с лековато и несериозно отношение към управлението на държавата", това каза в ефира на „На Фокус”  Иво Сиромахов.

Според автора кандидати за управление идват, когато хората са разочаровани от конвеционалната политика.

"След появата на социалните мрежи хората показват какви са веднага и публично, събират лайкове, което започва да им дава самочувствие, че може би не са толкова глупави и те започват да подлагат на съмнение науката, общоприетите истини, както и това дали Земята е кръгла", каза още Сиромахов.

За него в основата на самата политика е заложено зрелището, но то не трябва да не прехвърля границата, в която става опасно за обществото.

Наблюденията му са, че в обществото ни че текат мрачни и дълбоки течения, отгоре виждаме само опаковката.

"Няма как да видим какво е отдолу преди правосъдната система да започне да работи, но това няма да стане с този главен прокурор", изрази мнението си Сиромахов.

Относно паметника на българската глупост, той смята, че се вижда всеки ден в социалните медии.

"Масовата неграмотност е достигнала невиждани нива, няма критично мислене, нито способност да се различава истината от лъжата. За мен социалните мрежи са ми ориентир и компас какво става в обществото. Не трябва да се махнем от тях, а да се наблегне на образованието и как да пресяваме информацията, която ни залива отвсякъде", убеден е Иво Сиромахов.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.