Бях се подготвил за такъв тест, защото ги правя регулярно, заяви председателят на НС

"Тестът ми за COVID беше направен и разбрах, че съм болен след КСНС. Бях се подготвил за такъв тест, защото се срещам с много хора и ги правя регулярно". Това заяви пред NOVA председателят на НС Никола Минчев.

Той отхвърли обвиненията, отправени от проф. Костадин Ангелов. Според депутата от ГЕРБ разболяването на Минчев било удобен повод, за да не се случи визитата на премиера Кирил Петков в Северна Македония.

Ангелов: В НС сме натъпкани като сардели, безотговорно е

„Не ми е приятно някой да се възползва от здравето ми за удари срещу политически опоненти. Аз не бих го направил. Не трябва да се спекулира със здравето”, заяви Минчев. „А и подобна теза се опровергава, тъй като посещението ще се състои”.

Кирил Петков ще посети Северна Македония на 18 януари

Минчев коментира и протеста срещу зеления сертификат през седмицата.

„Бих дал ясна негативна оценка не на самия акт на протестиране, но бих дал негативна оценка на желанието на определени хора да ескалират ситуацията, така че да се стигне до сблъсъци и щурм на парламента. Това трябва да бъде посочено като недопустимо поведение. И то от народни представители, които са избрани да работят в тази институция”, заяви Минчев.

Той обясни, че карантината му изтича в четвъртък. 

Никола Минчев увери, че страната ни няма да даде крачка назад в условията си за зелена светлина към еврочленството на Република Северна Македония.

„Това, което очаквам като цяло от посещението на премиера в Северна Македония, е да се вдъхне нова динамика в отношенията ни с този важен за нас съсед. Да се работи ефективно с работните групи. Ние няма да отстъпим от нашия интерес, което беше и препотвърдено. Но също така и разбира се нашите интереси към Западните Балкани от ЕС”, заяви Никола Минчев.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.