Случаят е от Русенско

Агресия и насилие над лекар в Русенско. На живо в социалните мрежи се излъчи видео, в което се вижда, че Венцислав Ангелов, известен с прякора Чикагото, нахлува в кабинета на медик. Лекарят е д-р Ивайло Иванов. Пред NOVA Венцислав Ангелов твърди, че лекарят го е нападнал първи. Пред екип на телевизията д-р Ивайло Иванов, отрича да е упражнил физическо насилие. Остра реакция дойде и от Българския лекарски съюз.

Двама души влизат в кабинета на д-р Ивайло Иванов. Започват да го снимат и да му задават въпроси. В присъствието на медицинската сестра се стига до физическа агресия, придружена от непрекъсната  вербална атака. Лекарят многократно приканва нахлулите в кабинета да спрат да го снимат. А те твърдят, че причината за действията им е поставена ваксина на трето лице.

”Защото нямат съгласно европейските изисквания център, който поставя ваксинация, защо нямат кратка характеристика на всички продукти наречени ваксина, отвънка на таблото хората да четат”, заяви Венцислав Ангелов- Чикагото.

Той отрича да е нападнал лекарят. „Той ме удари през телефоните и ми счупи носа. И аз тогава оставих телефоните и тогава виждате какво става. Не го душа, аз го хващам, той продължава да ме налага, смъкваме се на земята  - продължава да ме удря  и аз му казах да спре”.

 

 

Пред кореспондента на NOVA д-р Ивайло Иванов категорично отрече, да е упражнил физическо насилие над Венцисlав Ангелов. А от Българския лекарски съюз са  възмутени.

„Това е пълна простащина, това е прецедент. Аз нямам думи да изразя отвращението си от тези актове. Вече тоя е пореднияt. Взети са всякакви мерки. Колегата може да разчита на пълната подкрепа и от страна на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и на БЛС, заставаме изцяло зад него. Свързали сме се съответно с юристи, които могат да му поемат защитата. Стига той да пожелае - ще има отвсякъде пълна подкрепа”, категоричен е  д-р Николай Брънзалов,  зам.-председател на БЛС.

От съсловната организация призовават за още по-строги наказания при нападение на лекари. „Ние отдавна настояваме да има такива промени. Много е направено, много трябва да се направи и нещото което ние наричаме държава трябва да застане зад лекарите си, които са част от националната сигурност, особено в този тежък момент, да застане, да ги защити, защото така не могат да си изпълняват професионалните задължения. А техните професионални задължения е да дават на хората най-ценното, здраве”, заяви Брънзалов.

Венцислав Ангелов-Венци Чикагото е задържан за 24 часа от полицията, научи NOVA от свои източници в МВР. Предстои във вторник  със случая да се занимава Прокуратурата, която да прецени дали да повдигне обвинение на Чикагото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.