Добрият пример идва от Бургас

Млада жена от Бургас купи от бездомник открадната тротинетка, за да я върне на собственика й.

Вчера по обед Зекие Мехмедова, която работи в магазин за продажба на риба вижда тротинетката в ръцете на бездомник. „Искаше да я продаде на някой. Извиках го при мен, попитах го колко пари иска за тази тротинетка. Той ми каза - 40 лева и аз казах: „Не, много са. Ще ви дам 15 лева за нея. Давайте да се разберем”. Взех я и я прибрах в магазина”, разказва Мехмедова.

Прави снимка на тротинетката, качва я в социалната мрежа и описва необичайната си покупка с последните в потрфейла си пари.

Час преди това Лина Пеева, която паркирала возилото във входа, както обикновено излязла с детето си и видяла, че я няма. Само след минути приятели я зарадвали, че се издирва собственик на тротинетка. „Впечатлена съм от нейната постъпка. Дори не съм очаквала, че е възможно нещо, което на мен ми откраднат, да го намеря, а още по-малко да го открия в рамките на 1 час”, казва Пеева.

Затова Лина приготвила специален подарък за Зекие.

„Имам 10-годишен син. Наистина можеше да ползва тази тротинетка, но знам какво е, защото на моя син му откраднаха две колела за две години и знам колко е трудно да събереш отново парички, за да купиш и да зарадваш отново детето си. И просто нямах сърце да задържа тази тротинетка и детето ми да кара нещо, което не е негово”, споделя Зекие.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.