Необходими са реформи, категоричен е зам.-председателят на Комисията по вътрешен ред в НС

„Има реформи, последователни, които да се извършат постепенно и във ВСС. Очакванията на хората бяха, че като се смени властта, главният прокурор или ще бъде по някакъв начин изгонен или дори ще бъде отмъстително зрелищно арестуван, както той правеше с някои обвиняеми – това не може да се случи. Ако ние правим така, каква е разликата между нас и предходните управляващи.  Главният прокурор вероятно до 6 месеца ще бъде сменен, ако не си подаде оставката. След това най-вероятно ще бъде сменена и структурата на Прокуратурата”, Това заяви в студиото на „Здравей, България” професор Николай Радулов, зам.-председател на Комисията по вътрешен ред в парламента.

Той коментира и жестокото убийство на жена в Русе. „Очевидно убийството в Русе е жестоко престъпление. Трудно е да се прецени по информацията, която получаваме от медиите, точно какъв е бил замисълът. Имам предположение, че става дума за отвличане с искане за по-сериозен откуп. Семейството е известно като заможно в града. Вероятно нещо се е объркало, когато са отвличали жената – вероятно ги е разпознала, някоя маска е паднала”.

По думите му подобни престъпления в последните месеци се засилват. „Немисля, че става дума за обикновен грабеж, приключил с убийство. Мисля, че са се подготвяли за отвличане, но нещо се е объркало”, посочи той.

 „Трябва да има реформи в МВР. Говорих точно за това с министър Рашков в сряда – има нужда от увеличение на броя на районните инспектори и на полицаите на терен. Така криминалният контингент ще е под наблюдение”, категоричен е Радулов.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.