Темата е битова и не може да се извлече омаскаряването на един бивш министър, заяви той

Бившият министър на финансите Владислав Горанов отново беше извикан на разпит в Главната дирекция „Национална полиция”. Поводът - издирваната кола от Интерпол, с която беше засечен на граничен пункт „Калотина" преди Коледа.

Горанов отиде на разпита без адвокат. На влизане в Националната полиция бившият финансов министър обяви, че не е имал никакви отношения с държавата, тъй като колата е купена на лизинг и на практика той все още не е неин собственик.

„Темата с лекия автомобил е една битова тема, неприятна. Най-малкото от нея не може да се извлече омаскаряването на бивш министър дотолкова, доколкото аз съм само ползвател на един автомобил”, заяви Горанов. И посочи, че колата била издирвана от Мордовия – република от Руската федерация. Снощи в парламента обаче вътрешният министър Бойко Рашков каза, че случаят не е толкова елементарен.

„Тази кола е издирвана от Интерпол по искане на Русия и тази кола мога да кажа, че съвсем не е така нова, както твърдеше и той, и собственикът на фирмата. Колата е регистрирана, преди да е произведена”, заяви Рашков.

„Става въпрос за клониран автомобил. Няма как да регистрираме нещо, преди да е произведено. Вероятно става въпрос за документална измама и Рашков трябва да го знае по-добре от мен”, заяви Горанов. „Рашков трябва да знае, че има 2 експертизи върху същия автомобил, които доказват, че този лек автомобил, който е внесен през 2020 година, не е манипулиран по никакъв начин”, каза Горанов. И обясни, че колата е регистрирана 2 пъти у нас – веднъж, когато е внесена, и втори път – когато е добавено неговото име като ползвател.

По данни на МВР разследването, което се води, е няколко тома.   

Владислав Горанов отново бе призован на разпит

Горанов обясни, че е давал показания и по сигнал на „БОЕЦ” за снимки на пари и кюлчета, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

Бившият финансов министър заяви, че няма как да знае какво има в шкафчетата. Но по думите му целта била друга.

„Бойко Борисов да бъде спрян пред камерите на националните медии и да дава обяснения по теми, които отдавна са изяснени. Естествено, че трябва да се занимаваме със зрелища, хляб явно няма да има”, завърши Горанов.

Разпитът му в ГДНП продължи около 40 минути.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.