Мястото е в Монтанско и хората са предимно възрастни

С трета доза за COVID-19 е ваксинирано почти цяло село в Монтанско. Хората са предимно възрастни, но послушали съветите на лекарите и отишли да се ваксинират. В момента болни от коронавирус там няма.

Почти всеки, когото срещнете в монтанското село Пали лула, ще се похвали, че е ваксиниран с три дози от ваксините срещу COVID-19.

В населеното място живеят 74 души. Само малка част от тях не е ваксинирана. „Това са хора, които са лежащо и тежко болни и не могат да направят ваксинация, тъй като им е противопоказано за здравето”, обясни причината кметският наместник Ивелина Матева.

Останалите се ваксинирали предимно при личните си лекари в Монтана и Враца.

„Не съм почувствала абсолютно нищо при слагането на ваксините, така че не е толкова страшно”, сподели жител на Пали лула.

„Естествено, че се чувстваме по-сигурни. Вярно е, че не трябва да се задължават хората, а всеки трябва да има отговорност към себе си и околните”, е мнението на друг жител на населеното място.

За всички, които не вярват на ваксините, хората съветват: „Да си помислят българите, защото сме на опашката и сме с най-много смъртни случаи. Да си помислят, много да си помислят и индивидуално да решат, че трябва задължително да се ваксинират“, е призивът.

Като образцово село, жителите му си търсят и нови съседи за десетките пустеещи къщи. Единственото условие е хората да са ваксинирани.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.