В него са пътували най-малко 10 души

Автобус се е обърнал между селата Червена вода и Ново село близо до Русе. Инцидентът е станал около 6:40 сутринта. В него са пътували 20 души, работници, които са отивали на работа в Кубрат. Шестима от пътниците са пострадали. Те са откарани с линейки към една от русенските блници за преглед. Останалите пътници са продължили с друго превозно средство на фирмата превозвач. 

Пътят е бил заледен и превозното средство е поднесло на остър завой. Автобусът се е ударил в мантинелата, след което се е преобърнал. Има разлято гориво на пътя, но от пожарната увериха, че няма опасност от запалване. Проверката на шофьора за алкохол е отрицателна. 

 

 

"Пътят е заледен, шофьорът е карал бавно, но имало заледен участък и се е подхлъзнал автобуса", заяви Азми Азмиев- представител на фирмата превозвач. 

Пострадалите - четирима мъже и две жени, са откарани  с екипи на спешна помощ в болница. Един е в по-тежко състояние с черепно-мозъчна травма. Останалите са с по-леки наранявания. Разтревожени близки на работниците очакваха пред спешния център информация за състоянието им. Причините за инцидента се изясняват. 

Автобусът вече е вдигнат от мястото на инцидента, а пътят е разчистен. 

 

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.