Продължава ли да расте броят на заболелите?

През последната седмица отбеляза абсолютен рекорд по брой на заболели от COVID-19. В редица населени места бяха въведени и спешни мерки. Една от критичните области е Бургас. Тя е вече втора седмица в "лилавата" зона по заболеваемост. Само през последното денонощие новозаразените са 635 души. 

Според д-р Ивайло Цанев, нaчалник на COVID oтделение в МБАЛ-Бургас в момента има 7 свободни легла. "Няма особен натиск. Можем да посрещнем пациентите спокойно", разкри той. И допълни, че обикновено възрастните хора, които живеят сами, идват късно да търсят медицинска помощ, тъй като няма кой да се грижи за тях.

COVID-19: Отново близо 10 000 новозаразени

Д-р Цветелина Григорова пък споделя, че в сравнение с предните вълни се наблюдава по-леко протичане. "Пациентите не се задържат дълго време на кислород и в болницата. Изходът е по-положителен отпреди", подчерта тя.

В болницата има специална стена с картички с благодарствени послания. Лекарката сподели, че пациентите са изключително благодарни, когато си тръгнат излекувани.

От понеделник със решение на Общинския оперативен щаб, броят на COVID леглата в област Бургас се увеличава на 466, като 36 от тях ще са в интензивен сектор. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.