В китайската столица беше засечен случай на Омикрон

Китайската столица Пекин обяви днес, че ще подложи тестове за коронавирус живеещите в квартал Фънтай, по-малко от две седмици преди началото на Зимните олимпийски игри, които ще се проведат в града, предаде Франс прес.

Китайските власти призоваха да не се внасят стоки заради Омикрон

През миналия уикенд градът съобщи за първи случай на силно заразния вариант Омикрон. Заразеното лице е получило писмо от Канада, върху което са открити следи от коронавируса.
Оттогава бяха открити трийсетина случая, някои от които свързани с вариант Делта.
Епицентърът на епидемичното огнище е в квартала Фънтай, с около 2 милиона жители. Като превантивна мярка, всички те ще бъдат подложени на тестове, съобщиха местните власти след откриването на шест нови случая.

Броят на новите случаи на COVID-19 за денонощие в Китай достигна най-високото си равнище от две години

Китайските власти прилагат стратегия за "нулев COVID" от самото начало на епидемията, като прилагат насочени ограничения на придвижването и локдауни, целящи да намалят до минимум новите случаи. Въпреки това се появяват спорадични огнища и страната засили бдителността си с приближаването на Зимните олимпийски игри, насрочени за 4-20 февруари.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА