Вижте прогнозите на експертите

"Да прогнозираш цената на тока е като да прогнозираш валутния курс. Ако можеш да правиш това - ще си милионер за един ден. Затова повечето хора не правят такива прогнози. Причините за скока на електроенергията са много. Политиците се извиняват със случващото се в момента се дължи на външни причини. Да това безусловно е така". Това заяви в студиото на „Събуди се” икономистът Любомир Дацов.  

По думите му светът след свиването на икономиката през 2019-2020 година се съвзема. "Цените на енергията полудяха, защото енергията се повиши. Но едновременно с това нарастна и политическото напрежение в света. Европа държи най-високите цени на отоплението и тока като цяло". 

Според него обикновените хора в развитите държави имат същите проблеми, каквито имат и българите. "Съотношението на цените и доходите е едно и също. В дъното сме на тази класация в Европа, но семействата на Стария континент имат същите проблеми". подчерта той. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.