„Проблеми някъде по върховете на партията може би има, но долу хората не са разделени”, категоричен бе депутатът

„Истината е, че Нинова има подкрепата на БСП. Благодарение на медийната упойка и постоянните телевизионни турнета на много хора обаче остава усещането, че БСП едва ли не се раздира от вътрешни проблеми. Това не е така и Конгресът го показа”. Това заяви депутатът от БСП Александър Симов в студиото на „На фокус”.

Припомняме, че вчера Конгресът на БСП не прие оставката на лидера на партията Корнелия Нинова. 164 от делегатите на левицата гласуваха "за", 415 бяха „против“ оставката, а 20 гласуваха „въздържал се“. Така Нинова остана председател на Българската социалистическа партия.

Конгресът на БСП не прие оставката на Нинова

„Чух много мнения и реакции отстрани за това, че БСП се самоубива или че изиграва последния си валс. Не смятам, че можем да се отнесем към делегатите на партията като към някакви безгласни пионки или като към хора, които са били част от режисиран спектакъл”, коментира Симов.

„Проблеми някъде по върховете на партията може би има, но долу хората не са разделени”, категоричен бе депутатът.  

Според него много хора не могат да приемат факта, че Корнелия Нинова е променила БСП. „Тя направи БСП наистина демократична партия, давайки на всеки правото да каже кой да е лидер. Имаше една тенденция и за вечните депутати – това вече също е променено”, посочи Симов.

Нинова потвърди оставката си пред Конгреса на БСП

„Изкуплението на БСП и връщането на доверието в партията минава през управлението и през показването на това, че БСП не е партия, която може да ражда само красиви леви приказки, а реално да приложи социална политика в управлението. За мен това е мерилото за истински лява политика”, каза още Симов.

„Президентът Румен Радев съществува в българската политика като морален лидер и като фактор на промяната благодарение на БСП и на Нинова, защото съм свидетел как тя заложи цялата си кариера на това той да бъде кандидата на БСП през 2016 г.”, заяви още депутатът.

Симов коментира и изказването на Михаил Миков, че заяви, че е разочарован от действията на Михаил Миков, че вече няма да е член на партията. Според Александър Симов много хора в партията не мога да приемат, че Нинова има подкрепата в партийните редици.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.