То вече е извадено от доброволци рибари и отнесено към залива

Бедстващ делфин вдигна на крак няколко инспекции, екосдружения и доброволци. Той заседна в плитчините край Бургас.

Сигналът за делфинчето достигнал до социалните мрежи, което активира спасителна акция в неделния ден. Бедстващото делфинче попаднало в канала през залива на рибарското селище първи виждат жителите на Ченгене скеле.
 
"Случайно минавахме с колата по този път и имаше една възрастна жена много разстроена и помоли ние като по-млади хора да попадем сигнал. Тя звъняла от вчера на 112 и са подавали сигнали. Мъничко делфинче, личеше че е бебе", сподели Мария Тоткова.
 
Ден по-късно сигналът за бедставщият млад екземпляр с призив за помощ е качен и в социалните мрежи. Само за час сигналите до Зелени балкани, екоинспекцията и експерти по дивите животни буквално заваляват. А преди залез слънце спасителните екипи са на терен. Оказва се обаче че делфинчето вече е извадено от доброволци рибари и отнесено към залива.

СЛЕД УРАГАНА "АЙДА": Делфин се появи на наводнена улица в Луизиана (ВИДЕО)

"В случая някой ни е помогнал. В други случаи когато сме имали така делфин сме търсили спасители на плажа, доброволци, които ни помагат с лодка да го насочиме навътре да влезе към морето", заяви Милена Ярмова - експерт към РИОСВ Бургас.  
 
"Когато са болни са много дезиорентирани и излизат на сушата. Може също така не е изключено нещо да се е объркало, нещо а е станало и да се е мушнало в канала и да не е могло да излезе", каза ветеринарят Кристина Николова.

Репортер: Елена Танева

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.