Медицинската сестра Нели Гълъбова се бори с онкологично заболяване

20-годишният ни европейски шампион по биатлон за юноши Благой Тодев, който завоюва златното отличие само преди няколко дни в Словения, обяви, че ще продаде медала си на търг. Причината – иска да помогне с парите на медицинска сестра от родния му град Банско, която е диагностицирана с онкологично заболяване.

В телефонен разговор преди финала на европейското първенство по биатлон в Словения, Благой Тодев разбрал от родителите си за тежката диагноза на дългогодишната медицинска сестра от Банско Нели Гълъбова. 

“Преди старта си казах, защо да не се мотивирам да взема медал и да го използвам като средство да помогна на нея, все пак хора сме”, разказва младият мъж. 

Един млад мъж с истински ценности, и възгледи за живота, така описва Благой медицинската сестра Нели Гълъбова

До момента цената на медала е достигнала 1000 лева. Общо за лечението на Нели са събрани 40 000 лева, но са необходими още 120 000.

Българин спечели европейска титла по биатлон

В ефира на „Здравей, България" медицинската сестра Нели Гълъбова изрази своята благодарност към младия шампион. „Трогната съм. Този медал е спечелен с много труд. Да дариш е висше благо”, каза тя.

Ако и вие искате да помогнете, може да го направите по банков път: 

IBAN: BG21FINV915010BGN08DFQ

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Недялка Христосова Гълъбова

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.