Защо по-високите цени на електроенергията засегнаха и студентите

200 лева сметка за ток за стая от 15 квадрата. От известно време насам студенти от Софийския университет са изправени пред тази действителност. Повишението на цените на електроенергията не подминало и общежитията. Тъй като университетът се явява юридическо лице, а не физическо - студентите трябва да плащат за промишлен ток.

Настанените в общежитията коментират, че повишението на сметките се е случило с вдигането на цената на електроенергията през октомври. Причина, по думите им, е и използването на електрически печки за отопление заради слабото парно в някои от стаите. Обясняват още, че сметките варират между 30 и 90 лева на човек, което е близо тройно увеличение.  

„При положение, че използваме само един хладилник - бяхме платили около 90-100 лева общо, което е твърде високо за стая с малка квадратура и при положение, че не използваме абсолютно нищо”, каза студент.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.