Това сочат доклади на експерти от Института за пътна безопасност

АМ “Хемус” крие висок риск от пътни инциденти. Това са изводите на експерти от Института за пътна безопасност, които са изпратили доклад до регионалното министерство. 

Подробен доклад се изготвя и за АМ “Струма”. 

Според строителният инженер Методи Стилянов, български одитор, който работи в Австралия, и по двете магистрали има сериозни проблеми.

АМ “Хемус” е с опасна пътна маркировка и сигнализация. Състоянието на настилката също не отговаря на изискванията, а при безопазителнинте съоръжения липсва поддръжкам констатира кеспертът. 

Верижна катастрофа на АМ "Хемус", има тежко ранени

При АМ “Струма” основният проблем е работата на парче. Според експерта - там пътят не се поддържа добре, а на места временната организация на движение може да доведе до сериозни инциденти. 

“Проблемът е, че трудно може да се предвиди къде ще се случи следващото тежко пътнотранспортно произшествие”, казва експертът.

Според доклада тунелите по АМ “Хемус” също не са добре осветени и могат да заблудят шофьорите. По пътя липсват и предупредителни знаци. 

Предстои пълният доклад за АМ “Струма” да бъде изпратен до Регионалното министерство.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.