Младежи откриват златната халка, достигат до семейната двойка чрез социалните мрежи и връщат скъпия символ на любовта им

Загубен в снежни преспи венчален пръстен бе открит и върнат на собствениците му. Любопитният случай е от Казанлък, а пръстенът е загубен край връх Бузлуджа. За семейството вече нямало надежда да се върне пръстена, докато младежи не го намират и връщат символа на любовта им. 

Преди дни Шенол разбира, че е загубил венчалния си златен пръстен, докато били на разходка със съпругата си. 

"Притесних се, на Бузлуджа бяхме. Затъна ми колата и докато чистех снега с ръце около гумите, не съм я усетил как я изгубих, паднала е на снега и така, прибрах се вкъщи и усетих, че халката ми я няма. Бях отчаян просто, няма как да се намери, на снега да падне халка и да се намери отново", разказва Шенол Емин

На халката било изписано само името на съпругата му – Зюлеха. Случайно в снега я намират младежи, които също били излезли на разходка. 

"И си гледах в земята, нещо ми блесна, като лайсна беше халката. Реших, че е капачка от бира, нещо ме накара да я изчопля. Почнах да я чопля, не излиза, понеже беше дълбоко в снега и като я изчопих, излезе една дебела халка с надпис Зюлейха", разказва и Мерт Асанов.  

Започнали да търсят собствениците през социалните мрежи. Там се свързват с Зюлеха. 

"Когато разгледахме снимките, видяхме, че са семейство и на съпруга й халката е същата, която ние сме намерили", споделя Ванина Комитова.

"Разплаках се. Да. Много се развълнувах, защото не вярвах, нямаше как да я открият просто, нямах надежда и много се развълнувах", вълнува се Зюлеха Емин. 

"Не съм си мислил даже, не съм си представял, че някой ще я намери и ще ми я върне по името", признава Шенол Емин.

"И ние се зарадвахме както тях, понеже е много важна за тях, това е символ за тяхната любов ", разва се Дилек Юмер.

А понастоящем върнатата венчална халка е на ремонт. Тя ще бъде стеснена, за да не бъде отново изгубена.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.