"На арогантните искания от странан на Русия трябва да се отговори, но със средствата на дипломацията", категоричен е депутатът

"Когато е застрашена националната сигурност, е важно много да не се говори, а повече да се действа. Важно е днес да разберем какви действия са били предприети от правителството при евентуален конфликт", това каза за "Твоят ден" Атанас Атанасов от "Демократична България".

"За нас е важно да научим от правителството, министрите и началниците на специалните служби за обстановката в Черноморието и какви са рисковете за националната сигурност в резултат на ескалация на напрежението между НАТО и Русия", заяви още депутатът.

По отношение на това дали правителството не говори по проблема и закъснява с реакциите си Атанасов каза, че е разбираемо опозицията да иска да дискредитира управляващите по всякакъв начин.

За самия конфликт и вероятността страната ни да бъде въвлечена той смята, че Русия изпълнява план, който цели възвръщане на определени територии и влияние, но е недопустимо да са поставят условия от страна на Путин и Лавров към суверенни държави, както и кой в какъв съюз да членува.

"На тази арогантност трябва да се отговори, но със средствата на дипломацията, за да се избегнат човешки жертви", категоричен е Атанас Атанасов.

Вижте повече по темата във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.